Ny løsning på kvinders hårtab

Det er ret almindeligt, at mænd i større eller mindre grad taber håret med alderen. Kvinder kan dog også opleve hårtab, og selvom det typisk sker i en senere alder og i mindre grad end hos mændene, kan det være meget frustrerende. Ikke mindst fordi lægevidenskaben indtil videre ikke har fundet en tilfredsstillende løsning på problemet.

Alle mennesker taber håret midlertidigt

Alle mennesker taber 50-100 hår om dagen, men under normale omstændigheder erstattes de af nye. Det er heller ikke usædvanligt at opleve ekstra hårtab i forbindelse med stress og andre midlertidige påvirkninger, men også her genoprettes hårvæksten igen, når belastningen går over.

Permanent hårtab har ofte en genetisk og hormonel årsag

Et blivende hårtab skyldes derimod som regel en genetisk disposition, hvor hårsækkene udvikler en allergisk reaktion over for kroppens testosteron, så de skrumper ind og bliver uvirksomme. Alle kvinder har hormonet testosteron i kroppen, men i mindre grad end mænd, hvorfor hårtabet som oftest er mindre.

Hårtabet sker som regel næsten umærkeligt hos kvinder

Kvinders hårtab udvikler sig som regel anderledes, end det ses hos mænd. Hårtabet sker normalt kun langsomt og i en senere alder, og viser sig som regel som en gradvis udtynding af håret, primært på toppen af hovedet.

Traditionelle løsninger kan delvist afhjælpe

Den mest almindelig løsning på mildere hårtab er vælge en frisure, som skjuler problemet. Ofte vil det være muligt at udnytte den kraftigere hårvækst på siderne af hovedet til at dække over de lidt tyndere områder. Kraftig hårtab er derimod mere problematisk, og traditionelt har man forsøgt sig med at øge hårets volumen ved at tilføje kunstigt har af f.eks. fåreuld. Det giver dog anledning til flere problemstillinger.

Det største problem er uden tvivl, at uld pga. statisk elektricitet frastødes af det eksisterende hår. Det er derfor nødvendigt at bruge limprodukter og sprays til at fiksere det kunstige hår. Disse produkter kan sammen med ulden give anledning til irritationer, udslet og kløe, og kan også medvirke til et generelt “klistret” hår.

Caboki introducerer en helt ny løsning på problemet

Det har vist sig, at visse plantefibre kan bruges som erstatning for fåreulden. Fibrene ligner fuldstændigt ægte hår, og afstødes ikke af det eksisterende hår. Faktisk er det lige modsat, idet plantefibre er negativt ladede, og derfor direkte tiltrækkes af håret. Plantefibrene fikserer med andre ord sig selv, så lim og anden kemi er helt overflødig. Caboki benytter udelukkende disse plantefibre i hårprodukterne, som er ideelle til at imødegå udtynding i håret.

Prøv naturproduktet Caboki i dag, bestil det her »