Høje tindinger, hvordan løses problemet?

Mænd er særligt udsatte for at udvikle høje tindinger, og nogle oplever det allerede fra 20 års alderen. For andre sker det først langt senere, mens nogen helt undgår hårtab. Årsagen er som regel arveligt betinget, og hænger til dels sammen med, at hårsækkene pga. hormonel påvirkning trækker sig sammen og bliver uvirksomme.

Problemet ligger som regel i generne

Hårtab og høje tindinger er som regel en problematik, der går i arv fra far til søn. Meget ofte kan man allerede på forhånd forudsige udviklingen. Opstår de høje tindinger f.eks. i en tidlig alder hos faren, vil det ofte også være tilfældet hos sønnen. Har din far derimod stadig hårpragten i god behold, har du gode chancer for at opleve det samme.

Hårtab starter typisk med høje tindinger

Høje tindinger kan ofte være forstadiet til yderligere hårtab. Den mest almindelige udvikling starter med hårtab i tindingerne, hvorefter hårpragten på oversiden af hovedet langsomt tyndes ud, og i mange tilfælde til sidst helt afdækker issen. Om det sker, og med hvilken hastighed det sker, er meget forskelligt fra person til person, og er som nævnt ofte arveligt betinget.

Den medicinske forklaring er overfølsomhed i hårsækkene

Permanent hårtab skyldes som regel en genetisk uhensigtsmæssighed der bevirker, at hårsækkene ikke kan tåle kroppens hormon testosteron. Det medfører, at de langsomt skrumper ind, og til sidst ikke evner at producere nye hår, efterhånden som de gamle falder af.

Traditionelle forsøg på at imødegå svindende hårvækst

Lægevidenskaben har endnu ikke fundet den endelige løsning på problemet, så hårtab forsøges løst på flere måder. En metode er at benytte det såkaldte “hentehår” – altså at benytte en frisure, som lader det eksisterende hår dække de bare områder. Metoden virker dog bedst i de tidlige faser. En anden model er brugen af såkaldte toupéer af uldhår, som forsøges monteret på hovedet. De har desværre en tendens til at vriste sig løs, hvilket bestemt ikke er rart at stå model til.

Caboki tilbyder en ny løsning, der udnytter videnskaben

Traditionelle toupéer af fåreuld har den ulempe, at de pga. statisk elektricitet frastødes i forhold til det eksisterende hår, og derfor må “limes” fast. Caboki anvender i stedet plantefibre, som i modsætning til ulden faktisk tiltrækkes af det eksisterende hår, og derfor sidder sikkert fast. I modsætning til traditionelle toupér, er disse plantefibre desuden behandlet og farvet 100% naturligt. Det betyder i praksis, at man er fri for den irritation, kløe og udslet, som ofte følger i kølvandet på brugen af uld-produkter.

Prøv naturproduktet Caboki i dag, klik her & bestil »